diumenge, 26 d’abril de 2020

Peer Gynt (1) El matí

Bon dia i bona setmana!!!

Avui vos proposam un viatge a través de la imaginació mitjançant la música.

Treballarem el conte musical Peer Gynt del compositor Edvarg Grieg.

“Peer Gynt” és un conte noruec que ens explica la història d’en Pere sense por. Un Pere fatxenda i agosarat que amaga una ànima somniadora que no s’adapta a la realitat del seu entorn. “Peer Gynt” ens parla del valor de les coses que tenim a prop i de com podem perdre el temps i amagar els nostres problemes anant més enllà buscant aventures impossibles. Edward Grieg va posar música a aquesta història. Una música profunda i commovedora que descriu a la perfecció la solitud d’en Peer. Una música coneguda arreu del món i que ha sigut utilitzada moltes vegades en pel·lícules, anuncis i ambientacions teatrals per la seva genial plasticitat.


El primer vídeo que vos pos és un breu resum del conte:


Aquesta semana treballarem una part de l'obra, ens centrarem en EL MATÍ.

Per això, a continuació vos deix un vídeo d'aquest tema on el podreu escoltar i veure parant atenció a la línea melódica.Sabeu què és un musicograma?

Idò és una anàlisi per escrit de l'estructura d'una cançó o d'una simfonia. És una partitura no convencional en pro d'una audició activa, participativa i inclòs interactiva. És una música convertida en dibuix.

Aquí teniu el musicograma de EL MATÍ


I per acabar, teniu el vídeo d'una orquestra interpretat aquesta fantàstica melodia.


Esper que vos hagi agradat la sessió d'avui.
FINS AVIAT!!!5 comentaris: