diumenge, 24 de maig del 2020

Peer Gynt (2) A la cova del rei de la muntanya

Bon dilluns i bona setmana!

Com estau? Aquest temps ens fa estar més animats, a que si?

La proposta d'aquesta setmana és la continuació d'una obra que ja coneixeu.
Recordau la història de Peer Gynt? Idò avui vos convit a conèixer un altre fragment.

            "A la cova del rei de la muntanya"


La baixada de Peer a una misteriosa gruta en la que habita el rei de la muntanya. L'acord inicial, amb un tempo lent dels instruments greus: els fagots, els violoncels i els contrabaixos- genera inquietud; la melodia se suceeix, i es repeteix durant tota la peça.
Peer se sent amenaçat i intenta escapar aviat de la cova sense ser descobert; aquesta inquietud se trasmet amb el pizzicato de l'oboè i els violins.
La gruta està protegida pels trols al servei del rei, els quals descobreixen a Peer i comencen a perseguir-lo. La música es precipita: el tempo s'accelera, augmenta la intensitat i el número d'instruments, en un crescendo dinàmic que, guiat per la flautaarriba al clímax de l'obra.

Peer aconsegueix fugir amb èxit.
                                                             L'escoltam?? 👂


A continuació, podeu mirar el vídeo on veureu els instruments que l'interpreten, tal com hem anomenat abans.



També vàrem descobrir què era un musicograma, idò aquí en teniu un altre del fragment que treballam ara per fer amb percussió corporal, és apte per a totes les edats. Animau-vos a seguir-lo!




Recordam les figures rítmiques negra i 2 corxeres

El 2013 se va publicar un "estudio de la Universidad Northwestern" (una de las més prestigioses del món segons el Ranking Shanghai) que demostrava mitjançant evidència biològica l'existència de vincles entre la música, les habilitats rítmiques i les habilitats lingüístiques.
La pràctica del ritme musical és beneficiosa en el desenvolupament neuronal del nin i en la millora de la capacitat lingüística i de lectura.
A Pequeño Mozart han creat un vídeo amb la intenció de facilitar aquesta tasca. Se suceeix la estructura rítmica:  


Amb l'instrument que vareu fer la setmana passada, practicau aquesta seqüència rítmica i després feis l'acompanyament amb el vídeo que teniu a continuació:


I fins aquí aquesta sessió, vos ha agradat?

📌 Idò ara m'heu d'escriure o enviar un àudio al meu correu electrònic dient-me quin dels 4 vídeos vos ha agradat més i per què, si ho heu fet en família o sols, si ho heu fet un pic o més... i tot allò que vos faci ganes contar-me.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada